keskiviikko 2. tammikuuta 2013

UUTTA! Joustava mieli parisuhteessa -työkirja ilmestynyt

Tänään ilmestyy uusi työkirja, joka liittyy Joustava mieli parisuhteessa - kirjaan. Työkirja tarjoaa hyväksymis- ja omistautumisterapian ja käyttäytytymisterapian harjoituksia ihmissuhteiden kehittämisen tueksi.
Työkirjan nimi on Joustava mieli parisuhteessa  - työkirja 1.0. (Sen esite löytyy nimeä klikkaamalla).
Sen nimeen voisi myös hyvällä syyllä liittää jatkon ... ja muissa ihmissuhteissa.

Miksi tämä työkirja?

On esitetty toiveita, että myös ihmissuhteita käsittelevään JM2 - kirjaan saisi samanlaisen työkirjan kuin JM1 - kirjaan. Se helpottaa tuntuvasti harjoitusten omatoimista työstämistä, samoin sen käyttämistä terapian tai neuvonnan oheiskirjana.

Mitä sisältää?

Työkirjaan tuli kaikkiaan 65 harjoitusta, joista noin 50 löytyy JM2 - kirjasta.  Sen lisäksi mukaan tuli 15 uutta harjoitustehtävää. Ne liittyvät mm. ajatuten eriyttämiseen, käyttäytymisanalyysin tekemiseen ja arvojen kirkastamiseen ihmissuhteissa. Mukana on esimerkiksi ongelmakäyttäytymisen seurantapäiväkirja (tiheys ja intensiteetti), työkaluja suhteen laadun arviointiin sekä ihmissuhteisiin liittyvien  sitkeiden ydinuskomusten tunnistamiseen ja työstämiseen.
Harjoituksia yhdistää se, että ne pohjautuvat käyttäytymisterapian malliin, ja ovat eri muodossa testattuja ja olleet laajalti käytössä HOT- ohjelmissa sekä perinteisessä käyttäytymisterapiassa.

Työkirjan tavoite


Työkirjan avulla (yhdessä JM2 - kirjan kanssa) on mahdollista lisätä psykologista joustavuutta ihmissuhteissa. Juuri niissä suhteissa, joissa olemme haavoittuvaisimpia, tulemme loukatuksi, koemme pettymyksiä - mutta joissa samalla mahdollistuu myös kauniita hetkiä, läheisyyttä ja turvallisuutta. 

Hyväksymis- ja omistautumisterapia soveltuu hyvin myös ihmissuhteiden vaalimisen tueksi, koska sen avulla on mahollista muuttaa suhdettaan myös niihin kaikkein syvinmpiin uskomuksiin, joita historiamme ja kokemuksemme ovat meille opettaneet. Näitä uskomuksia ei tarvitse (eikä voi) muuttaa, koska ne ovat osa historiaamme. Niiden kanssa voi kuitenkin oppia elämään uudenlaisessa suhteessa - suhteessa, jossa käyttäytymistä niiden sijaan ohjaavatkin arvomme; ne periaatteet, joiden mukaan haluamme elää lähimmäistemme kanssa.

Tilausohjeet

Työkirjan voi tilata sähköpostilla osoiteesta arto.pietikainen@joustavamieli.com. Sitä saa vain pdf-muodossa. Työkirjasta voi vapaati kopioida harjoituksia omaan tai asiakkaiden käyttöön.

Työkirjan hinta on 22,50 €, sisältää alv 24 %.




Ei kommentteja: