keskiviikko 2. maaliskuuta 2011

Kontrollin ja hyväksynnän raja - lukijakommentti

Sain kiinnostavan lukijakommentin, kiitokset sen lähettäjälle. Alla lainaus kommentista (koko kommentti löytyy Käyttökokemuksia kirjasta - blogin alta).
Tarkastelen sitä lähiaikoina tarkemmin ja laajennan vastauksen kontrollin (välttelyn) tunnistamiseen. Blogi ilmestyy viikon kuluessa.

Lukijakommentti:

Minulla on hankaluuksia hahmottaa missä menee kontrollin ja hyväksymisen välinen raja. Nimeät kirjassasi "ajattelulapioiksi" mm. loogisen järkeilyn ja tilanteen analysoinnin.

Luulen ymmärtäväni, että pelkällä järkeilyllä ja analyysillä ei kuopasta päästä ylös, mutta "pelkkä" hyväksyminen lääkkeenä tuntuu erikoiselta, ehkä jopa omaan makuun passiiviselta, jos lopullinen tavoite ei ole istua kuopassa loppuikää.

Pohdin tulkitsenko väärin ajattelulapioksi niinikään nimeämäsi tulevaisuuden kuvittelemisen tai mielikuvan pakokeinosta (tyyliin: "tämä nykyinen tehtävä ei sovi minulle, joten haen sopivampaa muualta")? Lisäksi haluan tässä jakaa linkin Suomen Lääkärilehden numerossa 6 / 2011 olleeseen arviointiin Joustava mieli - kirjasta. Käy lukemassa arviointi kirjan sivulta

Ei kommentteja: